bewaar
Broccoliquiche met geitenkaas
Broccoliquiche met geitenkaas
bewaar

Broccoliquiche met geitenkaas

Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
610waarderingen

Ingrediënten

6 personen

50 g

ongezouten roomboter

6 sneetjes

Allinson volkorenbrood

95 g

ongebrande hazelnoten

20 g

verse platte peterselie

5

middelgrote eieren

2

rode uien

600 g

broccoli

2 el

traditionele olijfolie

125 ml

verse slagroom

200 g

zachte geitenkaas

2 tl

gedroogde rozemarijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.

3

Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. op in de oven op 200 °C.