Broccoliquiche met geitenkaas
Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli.
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Broccoliquiche met geitenkaas
Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
6 sneetjes Allinson volkorenbrood
95 g ongebrande hazelnoten
20 g verse platte peterselie
5 middelgrote eieren
2 rode uien
600 g broccoli
2 el traditionele olijfolie
125 ml verse slagroom
200 g zachte geitenkaas
2 tl gedroogde rozemarijn
Dit heb je nodig
keukenmachine
quichevorm (Ø 26 cm)