bewaar
Roodbaars met gegrilde salsa
Roodbaars met gegrilde salsa
bewaar

Roodbaars met gegrilde salsa

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

1

rode ui

4 eetlepels

olijfolie

2

romatomaten

1 zakje

verse koriander

4

roodbaarsfilets

1 theelepel

sambal brandal

zout

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Koriander fijnhakken. Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Rest van olie erover sprenkelen. Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen. In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout. Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen. Serveren met couscous.