Rood­baars met ge­gril­de sal­sa

(10) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Koriander fijnhakken. Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Rest van olie erover sprenkelen. Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen. In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout. Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen. Serveren met couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.