bewaar
Aspergepakketje met roodbaars en kappertjes
Aspergepakketje met roodbaars en kappertjes
bewaar

Aspergepakketje met roodbaars en kappertjes

35 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

witte asperges

zout

2 pakjes

roodbaarsfilets

peper

3½ eetlepels

olijfolie

4 takjes

peterselie

1 eetlepel

kappertjes

½

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

1

Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. In grote pan met ruim kokend water en zout asperges in ca. 8 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Intussen roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en roodbaarsfilets op hoog vuur om en om ca. 1 minuut bakken. Van vuur afnemen. Boven kommetje peterselie fijn knippen. Kappertjes fijnhakken en met rest van olie door peterselie scheppen. Op smaak brengen met peper. Citroen goed schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Op werkblad 2 vellen bakpapier à 30 x 30 cm uitspreiden. Asperges in midden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Roodbaarsfilets erop leggen en besprenkelen met kappertjesolie. Schijfje citroen erop leggen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Pakketjes op bakplaat in midden van oven in 6 à 8 minuten laten garen. Pakketjes op twee borden leggen en aan tafel openmaken, oppassen voor vrijkomende stoom.