Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster

Advertentie
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets (à ca. 150 g)
- (versgemalen) peper
- zout
- 40 g roomboter
- 1 theelepel milde currypasta
- 2 doosjes zeeaster (groente à 150 g)
- 2 eetlepels droge witte wijn
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roodbaarsfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en currypasta erdoor roeren. Roodbaarsfilets in curry in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. In vergiet zeeaster goed afspoelen en laten uitlekken. In pan helft van boter verhitten. Zeeaster en wijn erdoor scheppen. Zeeaster in ca. 3 minuten afgedekt beetgaar smoren, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met peper. Van vuur af rest van boter erdoor roeren. Op vier borden roodbaarsfilet leggen. Op elke roodbaarsfilet bergje zeeaster leggen. Curryboter uit koekenpan eromheen druppelen. Serveren met gekookte krielaardappeltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 3 g
- vet 15 g