bewaar
Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster
Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster
bewaar

Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

roodbaarsfilets

(versgemalen) peper

zout

40 g

roomboter

1 theelepel

milde currypasta

2 doosjes

zeeaster

2 eetlepels

droge witte wijn

Aan de slag

Roodbaarsfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en currypasta erdoor roeren. Roodbaarsfilets in curry in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. In vergiet zeeaster goed afspoelen en laten uitlekken. In pan helft van boter verhitten. Zeeaster en wijn erdoor scheppen. Zeeaster in ca. 3 minuten afgedekt beetgaar smoren, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met peper. Van vuur af rest van boter erdoor roeren. Op vier borden roodbaarsfilet leggen. Op elke roodbaarsfilet bergje zeeaster leggen. Curryboter uit koekenpan eromheen druppelen. Serveren met gekookte krielaardappeltjes.