bewaar
Gebakken kabeljauw in groene saus
Gebakken kabeljauw in groene saus
bewaar

Gebakken kabeljauw in groene saus

20 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

doperwten extra fijn

½

kruidenbouillonblokje

1 teentje

knoflook

1 dl

droge witte wijn

4 stukken

kabeljauwfilet

zout en versgemalen peper

2½ eetlepel

bloem

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

roomboter

3 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Doperwten in ca. 1 uur laten ontdooien. 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen. Knoflook pellen en in stukjes snijden. In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.

2

Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis door bloem wentelen. In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten. Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen. Rest van doperwten erdoor roeren en in ca. 2 minuten gaar koken. 1 eetlepel boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen. Saus erover scheppen en garneren met peterselie. Rest van saus erbij serveren. Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.