bewaar
Limoen-kabeljauw met gebakken venkel
Limoen-kabeljauw met gebakken venkel
bewaar

Limoen-kabeljauw met gebakken venkel

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

50 g

basmatirijst

1

limoen

2 eetlepels

olijfolie mild

2 takjes

peterselie

150 g

kabeljauwfilet

zout

(versgemalen) zwarte peper

1 bakje

venkelrauwkost

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schilletjes van 1/2 limoen trekken.1/2 Limoen uitpersen en mengen met olie. Peterselie fijnhakken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In een koekenpan helft van de limoenolie verhitten. Vis aan beide zijden in ca. 4 minuten lichtbruin bakken. Uit de pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie. Rest van de limoenolie verhitten en venkel al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op helft van bord bedje van venkel maken. Rijst ernaast scheppen. Kabeljauw op venkel en rijst leggen en bestrooien met limoenschilletjes.