bewaar
Gebakken kabeljauw met kokosrijst
Gebakken kabeljauw met kokosrijst
bewaar

Gebakken kabeljauw met kokosrijst

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

jalopeñopeperreepjes (potje)

1

limoen

5 eetlepels

olijfolie

200 g

risottorijst

400 ml

kokosmelk

zout

500 g

kabeljauwhaas of -filet

(versgemalen) peper

1

sjalot

100 g

panklare spinazie

Aan de slag

Jalapeñopepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten en rijstkorrels al omscheppend rondom glazig bakken. Kokosmelk, peperstukjes en zout toevoegen en rijst onafgedekt in ca. 20 minuten gaar sudderen. Na ca. 10 minuten 2 dl water toevoegen. Intussen kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden en bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels limoensap erover sprenkelen en ca. 10 minuten laten intrekken. Sjalot pellen en fijnsnijden. Spinazie wassen, laten uitlekken en fijnsnijden. Sjalot, spinazie, limoenrasp en 1 eetlepel limoensap door rijst scheppen. Van vuur af rijst ca. 5 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olie verhitten. Kabeljauwhaas op matig vuur 5 minuten bakken, halverwege keren. Rijst in kopje scheppen, aandrukken en boven vier borden keren. Kabeljauw ernaast leggen. Serveren met tomatensalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken kabeljauw met kokosrijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig