bewaar
Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote
Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote
bewaar

Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote

35 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

vastkokende aardappelen

4

sjalotten

4 el

traditionele olijfolie

4 el

cranberrycompote

2 tl

balsamicoazijn

200 g

verse kabeljauwhaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Boen twee grote aardappelen schoon onder stromend water en snijd in lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik. Kook in pan met weinig water en zout aardappelplakken ca. 5 minuten half gaar. Pel sjalotten en snijd in 8 partjes. Verhit in pan 1 eetlepel olie en bak sjalot in 3 minuten bruin. Voeg 1/2 dl water toe en laat sjalotte afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes smoren. Roer cranberry compote en balsamicoazijn erdoor en verwarm op ca. 2 minuten op laag vuur. Breng compote op smaak met zout en peper. Verwarm grillpan of droge koekenpan tot gloeiend heet. Bestrijk aardappelplakken dun met ca. 1 eetlepel olie en rooster in grillpan in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar, halverwege keren. Snijd kabeljauwhaasje in twee gelijke stukken en wrijf in met zout en peper en wentel door bloem. Verhit in koekenpan rest van olie. Bak kabeljauw in ca. 6 minuten gaar, keer halverwege voorzichtig. Leg plakken geroosterde aardappel dakpansgewijs op twee borden. Leg kabeljauw erop. Schep sjalotte-cranberrycompote ernaast. Serveer met komkommersalade met kappertjes.