bewaar
Gebakken kabeljauw in pittige olijfolie
Gebakken kabeljauw in pittige olijfolie
bewaar

Gebakken kabeljauw in pittige olijfolie

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

focaccia

6

trostomaten

6 eetlepels

sladressing naturel

2 schaaltjes

kabeljauwfilet

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

½ zakje

verse peterselie

8 eetlepels

olijfolie extra vierge

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Tomaten wassen, in plakjes snijden en met dressing mengen. Kabeljauw met mespunt zout bestrooien. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper fijn snijden. Peterselie fijnhakken. In koekenpan olie met knoflook en rode peper zacht verhitten. Kabeljauw toevoegen en in 8 min. gaar bakken. Vis uit pan nemen en peterselie door bakvet roeren. Bakvet over vis schenken. Vis met tomatensalade en brood serveren.