bewaar
Zalm-saffraansoep met zeeaster
Zalm-saffraansoep met zeeaster
bewaar

Zalm-saffraansoep met zeeaster

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

1 pot

visfond

1 envelopje

saffraandraadjes

2 dl

koksroom

75 g

zeeaster

1 eetlepel

sherry

100 g

gerookte zalmblokjes

zout en peper

Aan de slag

1

Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten meekoken. Koksroom bij fond schenken en soep nog 1 minuut zachtjes laten koken. Als soep niet direct geserveerd wordt, pan van vuur nemen. Afgekoelde soep afgedekt tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Soep (opnieuw) aan de kook brengen. Zeeaster erdoor scheppen en in 2-3 minuten laten slinken. Sherry en zalmblokjes door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over kommen verdelen. Lekker met warm stokbrood met licht gezouten boter.

tip

algemeenVervang de zeeaster (ook wel lamsoren genoemd) door kleine blaadjes verse spinazie.