Asperges met zalmblokjes in bouillon

105 kcal

30 min. bereiden

3.3/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

2000 nr. 04 - Pasen

Aan de slag

  1. Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden. In pan met ruim water en zout asperges (afhankelijk van dikte) in ca. 10 minuten gaar koken en in kookvocht laten staan. Intussen in kom zalmblokjes licht besprenkelen met vissaus. Vervolgens ca. 15 minuten laten marineren. Sereh zeer fijn snijden.

  2. In pan visfond tot 6 dl aanvullen met aspergekookvocht en samen met saffraan en sereh aan de kook brengen. Vervolgens ca. 5 minuten tegen de kook aan laten trekken en indien nodig zout toevoegen. Soepborden verwarmen en (warme) asperges over borden verdelen. Vervolgens visblokjes over asperges verdelen. Hete bouillon op asperges en zalm schenken en direct serveren.

Wat vond je van dit recept?

Asperges met zalmblokjes in bouillon

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig