bewaar
'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen
'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen
bewaar

'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen

40 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

1

venkel

2 stengels

bleekselderij

2 teentjes

knoflook

1 dl

droge witte wijn

1 pot

visfond

zout en peper

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepels

citroensap

1 bakje

cocktailgarnalen

1

Schots zalmhaasje

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • (glazen) theepot

Aan de slag

1

Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken. Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap. Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Bouillon opnieuw verwarmen. Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden. Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm. Visgarnituur over vier diepe borden verdelen. Hete bouillon in theepot schenken. Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.