Salade van rivierkreeftjes met vanille-dressing
160 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
100 ml
1 bekertje
4 eetlepels
4 eetlepels
1
2 bakjes
1 zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2000 nr. 04 - Pasen
Vanillestokjes in lengte inkerven. Met scherp mesje vanillerasp in midden eruit schrapen. In pan vanillestokje, vanilleschraapsel, witte wijn, slagroom, tomatensaus en visfond aan de kook brengen. Dressing zachtjes ca. 10 minuten koken. Vanillestokjes verwijderen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Dressing iets laten afkoelen. Intussen in pan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Tomaatblokjes en rivierkreeftjes erover verdelen. Lauwwarme dressing over rivierkreeftjes schenken.
- algemeenDe dressing en de tomatenblokjes kunt u heel goed van tevoren bereiden. Warm vlak voor het serveren de dressing nog een beetje op tot lauwwarm.
Salade van rivierkreeftjes met vanille-dressing

voorgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Vanillestokjes in lengte inkerven. Met scherp mesje vanillerasp in midden eruit schrapen. In pan vanillestokje, vanilleschraapsel, witte wijn, slagroom, tomatensaus en visfond aan de kook brengen. Dressing zachtjes ca. 10 minuten koken. Vanillestokjes verwijderen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Dressing iets laten afkoelen. Intussen in pan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Tomaatblokjes en rivierkreeftjes erover verdelen. Lauwwarme dressing over rivierkreeftjes schenken.
algemeen:De dressing en de tomatenblokjes kunt u heel goed van tevoren bereiden. Warm vlak voor het serveren de dressing nog een beetje op tot lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 vanillestokje
100 ml droge witte wijn
1 bekertje slagroom
4 eetlepels gezeefde tomaten
4 eetlepels visfond
0 zout
0 peper
1 trostomaat
2 bakjes rivierkreeftjes
1 zakje rocket slamelange




