bewaar
Vissoep met rivierkreeftjes
Vissoep met rivierkreeftjes
bewaar

Vissoep met rivierkreeftjes

15 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

1 eetlepel

olijfolie

2 cm

verse gemberwortel

2 teentjes

knoflook

½

gedroogd chilipepertje

500 ml

gezeefde tomaten

500 ml

visbouillon

4 eetlepels

droge sherry

200 g

zeewolffilet

8

stoneleeks

50 g

tuinerwten

100 g

rivierkreeftjes

15 g

verse basilicum

Aan de slag

In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.