bewaar
Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango
Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango
bewaar

Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango

45 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

koriander

1

limoen

4 eetlepels

mayonaise

zeezout

(versgemalen) zwarte peper

1 kleine

mango

1

Schots zalmhaasje

2 bakjes

cocktailgarnalen

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • grillpan

Aan de slag

1

Koriander heel fijnhakken (4 blaadjes achterhouden voor garnering). Limoen goed schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kom mayonaise 3/4 deel van koriander 1 theelepel limoenrasp en 2 theelepels limoensap tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden. Plakken in stukken snijden. Zalm in blokjes van ca. 2 cm snijden. In kom garnalen zalm en chiliolie door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Garnalen en zalm in grillpan in 3 à 4 minuten mooi bruin en net aan gaar roosteren, halverwege keren. In kom garnalen zalm en mango luchtig door elkaar scheppen. Rest van limoenrasp, koriander en 1 eetlepel limoensap erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Cocktail overdoen in vier wijde, hoge coupes en koriandermayonaise erop scheppen. Garneren met achtergehouden koriander.