bewaar
Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
bewaar

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

20 min. bereiden
30 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 takjes

verse salie

100 g

zachte boter

1

limoen

zout en versgemalen peper

4

kalfsentrecotes

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Salieblaadjes fijnhakken. Limoen uitpersen. In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren. Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen. Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.

2

Vlees met keukenpapier droogdeppen. Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken. Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden. Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen. Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.