bewaar
Gebakken sandwiches met Parmaham
Gebakken sandwiches met Parmaham
bewaar

Gebakken sandwiches met Parmaham

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

wit-casinobrood

75 g

Parmaham

50 g

mascarpone

8 blaadjes

salie

2

eieren

3 dl

melk

zout en versgemalen peper

50 g

boter

Aan de slag

Korstjes van brood snijden. Parmaham in reepjes snijden. Brood besmeren met mascarpone. Ham en salie over 4 besmeerde boterhammen verdelen. Andere 4 sneetjes met besmeerde kant op boterhammen leggen. Aandrukken en elke dubbele boterham diagonaal doorsnijden (tot twee driehoeken.) In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper. Driehoekjes brood aan beide zijden in eimengsel weken, zodat eimengsel goed in brood trekt. In grote koekenpan (of twee koekenpannen) boter verhitten en brood in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Direct serveren (eventueel met rucola of veldsla).

tip

algemeenOok te serveren als voorgerecht.