bewaar
Broodspiesjes met magor en Parmaham
Broodspiesjes met magor en Parmaham
bewaar

Broodspiesjes met magor en Parmaham

10 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

magor-kaas

6 sneetjes

bruin casinobrood

3 dunne plakken

Parmaham

1 zakje

verse basilicum

8

cherrytomaatjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Kaas op kamertemperatuur laten komen. In kommetje kaas tot smeerbaar mengsel roeren. Alle sneetjes brood besmeren met het kaasmengsel. Plakken ham dubbelvouwen en op 3 sneetjes leggen. 8 Blaadjes basilicum apart houden, rest over ham verdelen. Rest van sneetjes brood op andere sneetjes leggen en licht aanduwen. Sandwiches eerst in 4 gelijke vierkantjes snijden en vierkantjes diagonaal doorsnijden. Aan elk satéstokje 3 driehoekjes brood steken en eindigen met blaadje basilicum en tomaatje.

algemeenGebakken spiesjes: Voor een warm hapje kun je de broodspiesjes ook bakken. Haal de spiesjes eerst een voor een door een beslag van 2 eieren, losgeklopt met 1 1/2 dl droge witte wijn en wentel ze door paneermeel. Bak de spiesjes in een koekenpan met een ruime laag hete olie in ca. 2-3 minuten krokant en goudbruin. Garneer ze met een blaadje basilicum en een tomaatje.