bewaar
Broodspiesjes met magor en Parmaham
Broodspiesjes met magor en Parmaham
bewaar

Broodspiesjes met magor en Parmaham

10 min. bereiden
19waarderingen

    Ingrediënten

    8 personen

    150 g

    magor-kaas

    6 sneetjes

    bruin casinobrood

    3 dunne plakken

    Parmaham

    1 zakje

    verse basilicum

    8

    cherrytomaatjes

    Dit heb je nodig

    • satéstokjes

    Aan de slag

    Kaas op kamertemperatuur laten komen. In kommetje kaas tot smeerbaar mengsel roeren. Alle sneetjes brood besmeren met het kaasmengsel. Plakken ham dubbelvouwen en op 3 sneetjes leggen. 8 Blaadjes basilicum apart houden, rest over ham verdelen. Rest van sneetjes brood op andere sneetjes leggen en licht aanduwen. Sandwiches eerst in 4 gelijke vierkantjes snijden en vierkantjes diagonaal doorsnijden. Aan elk satéstokje 3 driehoekjes brood steken en eindigen met blaadje basilicum en tomaatje.

    algemeenGebakken spiesjes: Voor een warm hapje kun je de broodspiesjes ook bakken. Haal de spiesjes eerst een voor een door een beslag van 2 eieren, losgeklopt met 1 1/2 dl droge witte wijn en wentel ze door paneermeel. Bak de spiesjes in een koekenpan met een ruime laag hete olie in ca. 2-3 minuten krokant en goudbruin. Garneer ze met een blaadje basilicum en een tomaatje.