Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

Advertentie
Ingrediënten
- 25 g zachte boter
- ½ citroen
- zout
- 1 zakje verse krieltjes in de schil (500 g)
- 100 g doperwten (diepvries) (pak à 350 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 takjes dille
- (versgemalen) zwarte peper
- 2 kalfsentrecotes
Keukenspullen
- plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Met vork boter luchtig kloppen. Citroen goed schoonboenen en 1 1/2 theelepel schil eraf raspen. 1/2 Theelepel citroenrasp met snufje zout door boter mengen. Boter in plasticfolie wikkelen en tot bolletje vormen. Boter in koelkast laten opstijven.Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken. Intussen in pan met kokend water en zout doperwten in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Doperwten afgieten. Krieltjes afgieten en halveren.Citroen uitpersen en 1 1/2 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en rest van citroenrasp door warme krieltjes scheppen. Dille fijnhakken en met doperwten voorzichtig door krieltjes scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Grillpan (of grillplaat) voorverwarmen en bestrijken met rest van olie. Entrecotes bestrooien met peper. Zodra damp van olie afkomt entrecotes op grill leggen en afhankelijk van gewenste gaarheid in 4 à 8 minuten grillen, halverwege keren. Entrecotes op twee borden leggen. Citroenboter in plakjes snijden en op entrecotes leggen. Aardappel-dillesalade ernaast scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 53 g
- vet 46 g