Spinazietortilla
Een klaar-in-15-minuten-eenpansgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g chorizoworsten aan een stuk
- 450 g aardappelschijfjes (of roerbakaardappeltjes)
- 300 g spinazie
- 4 middelgrote eieren
- 75 g geraspte belegen 30+ kaas
Advertentie
Bereiden
- Snijd de chorizo in stukjes. Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de chorizo in va. 2 min. uit. Voeg de aardappeltjes toe en roerbak ca. 6 min.
- Laat intussen in een pan met een bodempje water de spinazie in ca. 2-3 min. slinken. Laat uilekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Hak de spinazie grof ens chep door de aardappeltjes.
- Klop in een kom de eieren los en schenk met de kaas over de aardappel. Laat het ei afgedekt 4-5 min. stollen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spinazietortilla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazietortilla
- 100 g chorizoworsten aan een stuk
- 450 g aardappelschijfjes
Snijd de chorizo in stukjes. Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de chorizo in va. 2 min. uit. Voeg de aardappeltjes toe en roerbak ca. 6 min.
- 300 g spinazie
Laat intussen in een pan met een bodempje water de spinazie in ca. 2-3 min. slinken. Laat uilekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Hak de spinazie grof ens chep door de aardappeltjes.
- 4 middelgrote eieren
- 75 g geraspte belegen 30+ kaas
Klop in een kom de eieren los en schenk met de kaas over de aardappel. Laat het ei afgedekt 4-5 min. stollen.