Spinaziesoufflé van Sang-Lan
bewaar
bewaar

Spinaziesoufflé van Sang-Lan

30 min. bereiden
45 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een kom.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.

Schenk een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa. Schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe.

Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel. Schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden. Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesoufflé van Sang-Lan

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig