bewaar
Griekse couscous
Griekse couscous
bewaar

Griekse couscous

Met couscous maak je deze heerlijk frisse salade met witte kaas, dille en komkommer.

15 min. bereiden
444waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

250 ml

water

1

rode ui

1

komkommer

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

200 g

witte kaasblokjes

15 g

verse dille

3 el

jalapeñopeper in pot

25 g

kappertjes

4 el

traditionele olijfolie

Met couscous maak je deze heerlijk frisse salade met witte kaas, dille en komkommer.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime kom en schenk het hete water erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Leg de ui 10 min. in een kom met water, zodat hij minder scherp van smaak wordt.

2

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaden. Verkruimel de kaasblokjes, snijd de dille fijn en snijd de pepers in stukjes. Roer de couscous los met een vork. Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, kaasblokjes, dille, jalapeño’s, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper.