bewaar
Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous
Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous
bewaar

Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous

Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel!

30 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

300 ml

water

1

groene paprika

1

komkommer

9 el

traditionele olijfolie

100 g

groene aspergetips

270 g

lamsworstjes

15 g

verse koriander

15 g

verse munt

30 g

verse peterselie

15 g

verse dille

1 el

Maille dijonmosterd

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel!

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het hete water over. Laat 10 min. afgedekt staan.

2

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aspergetips toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Snijd ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover. Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde.

combinatietipLekker met een partje citroen.