bewaar
Griekse aardappelsalade
Griekse aardappelsalade
bewaar

Griekse aardappelsalade

De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak.

30 min. bereiden
220waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

komkommer

4

trostomaten

300 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

1

citroen

3 el

Griekse yoghurt

2 tl

dragon

1 teen

knoflook

De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.

3

Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kipfilet

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.