Ingrediënten
4 personen
1 zakje
saffraan
5 el
olijfolie
1 schaal
merguez
2
uien
1 tl
gemalen kaneel
1 tl
gemalen gember
1 el
honing
6
vijgen
300 g
couscous
½ blik
kaymak room
1 bakje
koriander
Dit heb je nodig
tajine of braadpan
Aan de slag
Week de saffraan in 125 ml heet water. Verhit ondertussen 2 el olie in de tajine of braadpan. Bak de worstjes in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de pan.
Bak de uienringen in het bakvet in 4 min. goudbruin. Schep er de kaneel, gember, honing en vijgen door. Voeg de saffraan met het water toe. Leg de worstjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 5 min. gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de room door het mengsel met worstjes (tajine). Voeg peper en eventueel zout toe. Roer vervolgens de couscous met een vork los. Meng de helft van de koriander met de rest van de olie en peper en zout door de couscous. Serveer de tajine met de couscous. Bestrooi beide met de rest van de koriander. Lekker met een frisse salade van babyromainesla, tomaat en zwarte olijven.
Tajine met worstjes en vijgen

hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Week de saffraan in 125 ml heet water. Verhit ondertussen 2 el olie in de tajine of braadpan. Bak de worstjes in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de pan.
Bak de uienringen in het bakvet in 4 min. goudbruin. Schep er de kaneel, gember, honing en vijgen door. Voeg de saffraan met het water toe. Leg de worstjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 5 min. gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de room door het mengsel met worstjes (tajine). Voeg peper en eventueel zout toe. Roer vervolgens de couscous met een vork los. Meng de helft van de koriander met de rest van de olie en peper en zout door de couscous. Serveer de tajine met de couscous. Bestrooi beide met de rest van de koriander. Lekker met een frisse salade van babyromainesla, tomaat en zwarte olijven.
algemeen:Vervang voor een vegetarisch gerecht de merguez door 2 schalen groenteballetjes (a 210 g).
algemeen:Kaymak room is met vers fruit, een beetje honing en geroosterde pistachenoten ook heerlijk als nagerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zakje saffraan
5 el olijfolie
1 schaal merguez
2 uien
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
1 el honing
6 vijgen
300 g couscous
½ blik kaymak room
1 bakje koriander
Dit heb je nodig
tajine of braadpan