Wortelsalade met vijgen

marokkaans
bijgerecht
4 personen
3
55
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g winterwortel
- 4 el olijfolie
- ½ tl komijnzaadjes (of karwijzaad)
- 3 tenen knoflook (gehalveerd)
- 20 g verse peterselie (grof gehakt)
- 5 gedroogde vijgen
- 1 citroen (schoongeboend)
- 3 el koriander (grof gehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de winterwortels met de dunschiller. Snijd ze in de lengte in vieren en snijd de parten in 1 cm dikke stukjes.
- Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin het komijnzaad met de knoflook 1 minuut. Schep de stukjes wortel en de peterselie door de olie. Schenk 75 ml water op de groente en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de deksel op de pan en stoof de wortel zachtjes 5 minuten.
- Snijd de vijgen in dunne plakjes. Roer ze door de wortel en stoof alles nog 5 minuten.
- Rasp intussen de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
- Schep de wortel in een schaal en roer de koriander en de helft van het citroensap erdoor. Strooi de geraspte citroenschil erover en laat de wortelsalade afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
Tip:
In Marokko worden gekookte groenten vaak als salade geserveerd. Het lekkerst is zo'n salade als de smaken tijd hebben gehad om in te trekken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 17 g
- vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten