Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 dl rode port
- 3 verse vijgen
- 3 ciabattina's (voorgebakken)
- 1 zakje rucolasla (30 g)
- 200 g stilton (kaas) (in plakjes)
- (versgemalen) zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren. Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren. Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Laten afkoelen. Rucola en stilton over broodjes verdelen. Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen. Bestrooien met zwarte peper.
Tip:
Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop. Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g