Ingrediënten
12 porties
1 eetlepel
vloeibare honing
100 ml
rode port
3
verse vijgen
3
ciabattina's
1 zakje
rucolasla
200 g
stilton (kaas)
(versgemalen) zwarte peper
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren. Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren. Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Laten afkoelen. Rucola en stilton over broodjes verdelen. Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen. Bestrooien met zwarte peper.
Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen

null porties
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren. Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren. Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Laten afkoelen. Rucola en stilton over broodjes verdelen. Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen. Bestrooien met zwarte peper.
algemeen:Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop. Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)1 eetlepel vloeibare honing
100 ml rode port
3 verse vijgen
3 ciabattina's
1 zakje rucolasla
200 g stilton (kaas)
0 (versgemalen) zwarte peper