bewaar
Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen
Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen
bewaar

Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 eetlepel

vloeibare honing

1 dl

rode port

3

verse vijgen

3

ciabattina's

1 zakje

rucolasla

200 g

stilton (kaas)

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren. Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren. Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Laten afkoelen. Rucola en stilton over broodjes verdelen. Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen. Bestrooien met zwarte peper.

tip

algemeenGeen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop. Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.