Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

voorgerecht
4 personen
3
83
Advertentie
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- ½ eetlepel vloeibare honing
- zout en versgemalen zwarte peper
- 6 verse vijgen
- 100 g eikenbladslamelange met rucola
- 150 g blauwaderkaas (bijv. blue stilton)
Keukenspullen
- ovenschaal
- plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen. Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren. Af en toe omscheppen. Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren. Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen. Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
- Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven. Warme vijgen over bordjes met sla verdelen. Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 16 g
- vet 29 g