Salade met gerookte kip en portobello

Advertentie
Ingrediënten
- 2 portobello champignons
- 3 bosuitjes (in ringen)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 50 g geroosterde amandelen (bakje a 175 g)
- 1 zak eikenbladslamelange (100 g)
- 2 gerookte kipfilets (in dunne plakken)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Portobello's schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 min. in 2 el olie fruiten. Portobello toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken. Laatste min. knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van olie, zout en peper. Amandelen grof hakken. Sla over vier borden verdelen, kipfilet en portobello erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met geroosterde amandelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 300 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 2 g
- vet 22 g