bewaar
Salade met gerookte kip en portobello
Salade met gerookte kip en portobello
bewaar

Salade met gerookte kip en portobello

15 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 porties

2

portobello champignons

3

bosuitjes

5 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

versgemalen zwarte peper

1 eetlepel

balsamicoazijn

50 g

geroosterde amandelen

1 zak

eikenbladslamelange

2

gerookte kipfilets

Aan de slag

Portobello's schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 min. in 2 el olie fruiten. Portobello toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken. Laatste min. knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van olie, zout en peper. Amandelen grof hakken. Sla over vier borden verdelen, kipfilet en portobello erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met geroosterde amandelen.