bewaar
Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort
Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort
bewaar

Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort

15 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels

balsamicoazijn

1 teentje

knoflook

4

portobello champignons

2 eetlepels

olijfolie

50 g

blauwaderkaas

Aan de slag

Azijn met knoflook in steelpan aan de kook brengen en op matig vuur in 8-10 min. tot helft inkoken (niet boven pan hangen en inademen, dat geeft branderig gevoel). Pan van vuur nemen en met vork knoflook verwijderen. Op smaak brengen met zout en peper. Portobello's schoonvegen met keukenpapier. Steeltjes voorzichtig uit hoed breken of wegsnijden. In grote koekenpan olie verhitten. Portobello's op hoed in pan leggen en in ca. 8 min. bruin en beetgaar bakken. Na 5 min. omdraaien. Bestrooien met zout en peper. Elke portobello in dunne plakken snijden en op bord leggen. Kaas over portobelloplakken strooien en balsamicostroop erover en ernaast druppelen.