Em­pan­a­das met ve­ga­ge­hakt

Heerlijk, deze Spaanse tapas. En nog vegetarisch ook!

  • voorgerecht
  • 10 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Heerlijk, deze Spaanse tapas. En nog vegetarisch ook! 10 personen
3 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.
  3. Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
  4. Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
  5. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ca. 10 min. in de oven op 180 ºC.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Empanadas met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­das met ve­ga­ge­hakt

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.

3
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 120 g groene olijven

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.

4
  • 2 el olijfolie
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree

Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.

5
  • 2 el rozijnen

Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.

6
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart

Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.

7
  • 1 ei

Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee.

8

Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ca. 10 min. in de oven op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.