bewaar
Empanadas met vegagehakt
Empanadas met vegagehakt
bewaar

Empanadas met vegagehakt

Heerlijk, deze Spaanse tapas. En nog vegetarisch ook!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
147waarderingen

Ingrediënten

10 personen

3

middelgrote eieren

1

ui

1

groene paprika

120 g

groene olijven zonder pit

2 el

traditionele olijfolie

175 g

vegetarisch gehakt

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

2 el

rozijnen

10 plakjes

deeg voor hartige taart

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Heerlijk, deze Spaanse tapas. En nog vegetarisch ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.

2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.

3

Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.

4

Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.

5

Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ca. 10 min. in de oven op 180 ºC.

Empanadas met vegagehakt

Instructievideo - 03:12 min.