bewaar
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
bewaar

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs

35 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

2 el

sesamzaad

300 g

varkenshaas

3 el

arachideolie

1 teen

knoflook

1 zak

Chinese grofgesneden wokgroente

50 ml

gembersiroop

2 el

ketjap

3 el

ketchup

4 el

rijstazijn

2 bosjes

radijs

1 tl

sesamolie

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Bestrooi het vlees met zout. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak het vlees met de knoflook in 4 min.goudbruin en gaar. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg het vlees toe. Verwarm nog 1 min.

3

Breng in een steelpan de gembersiroop, ketjap, ketchup en 3 el azijn aan de kook. Laat 2 min. koken.

4

Meng de radijsjes met het sesamzaad, de rest van de azijn, de sesamolie en zout. Verdeel het vlees met de groente over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en radijs.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.