bewaar
Zoetzuur varkensvlees met bosui
Zoetzuur varkensvlees met bosui
bewaar

Zoetzuur varkensvlees met bosui

Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel!

15 min. bereiden
266waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

varkenshaas

2 tenen

knoflook

3

bosuien

2 el

wokolie

3 el

gembersiroop

3 el

limoensap

200 g

verse sugarsnaps

250 g

cherrytomaten

250 g

verse ananasstukjes

300 g

1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • magnetron

Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel!

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, kno„look, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.

2

Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur. Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.

tip

variatietipJe kunt dit gerecht ook maken met kipfilet of gamba's in plaats van varkensvlees.

variatietipHoud je van pittig? Voeg in stap 3 samen met de tomaten en ananas een rode peper in ringetjes toe.

Zoetzuur varkensvlees met bosui

Instructievideo - 02:11 min.