Zoet­zuur var­kens­vlees met bos­ui

Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel!

(258) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel! 4 personen
3 258

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, kno„look, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.
  2. Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur. Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken met kipfilet of gamba's in plaats van varkensvlees.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg in stap 3 samen met de tomaten en ananas een rode peper in ringetjes toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzuur varkensvlees met bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zuur var­kens­vlees met bos­ui

1
  • 300 g varkenshaas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuien

Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes.

2
  • 2 el wokolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, kno„look, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.

3
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el limoensap

Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur.

4
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g verse ananasstukjes

Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min.

5
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken met kipfilet of gamba's in plaats van varkensvlees.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg in stap 3 samen met de tomaten en ananas een rode peper in ringetjes toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.