bewaar
'Pho' met mihoen en ribeye
'Pho' met mihoen en ribeye
bewaar

'Pho' met mihoen en ribeye

30 min. bereiden
2 uur wachten
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1 schaal

soepvlees

5 cm

verse gember

5

kruidnagels

4 tenen

knoflook

2 el

vissaus

1

kaneelstokje

½ pak

mihoen

½ struik

paksoi

1 bakje

taugé

1

ribeye

½ bakje

koriander

½ bakje

basilicum

1 zakje

bosui

Aan de slag

1

Halveer de ongepelde uien. Verhit een soeppan en leg de uihelften met de snijkant naar beneden op de bodem van de pan. Laat ze in 4 min. donkerbruin tot bijna zwart worden en neem uit de pan. Schenk 2 1/2 liter water in dezelfde pan, voeg het soepvlees toe en breng aan de kook. Houd op laag vuur 20 min. tegen de kook aan. Wacht totdat er schuim ontstaat en haal dat eraf met een schuimspaan. Herhaal dit 4 keer of totdat er geen nieuw schuim meer bij komt. Voeg de geroosterde uien, gember, kruidnagels, knoflook, 2 el vissaus en het kaneelstokje toe. Houd op laag vuur 2 uur tegen de kook aan.

2

Maak een schone theedoek vochtig en leg in een vergiet. Zet het vergiet op een schone soeppan en schenk de bouillon erdoor. Zet de bouillon weer op het vuur en breng op smaak met de extra vissaus.

3

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ondertussen het soepvlees uit het vergiet en snijd fijn. Verdeel het fijngesneden vlees over 4 grote soepkommen. Verdeel de mihoen, paksoi en taugé erover.

4

Snijd de ribeye in heel dunne plakjes en leg op de groente in de kommen. Schenk de hete bouillon erover en bestrooi met de koriander, het basilicum en wat van de bosui. Serveer de rest van de bosui er apart bij. Lekker met een schijfje limoen en wat ringetjes rode peper.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Pho' met mihoen en ribeye

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig