bewaar
Vietnamese pho
Vietnamese pho
bewaar

Vietnamese pho

In Vietnam wordt deze kruidige noedelsoep met rundvlees soms zelfs als ontbijt gegeten.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

6 cm

verse gember

4

rundermergpijpjes

2 tl

korianderzaad

2

kaneelstokjes

3

kardemompeulen

3 stuks

steranijs

3

kruidnagels

2 liter

kraanwater

1

runderbouillontablet

1 el

vissaus

225 g

rijstnoedels 5mm

1

rode peper

250 g

ossenhaas

10 g

verse munt

10 g

verse koriander

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • braadslee

In Vietnam wordt deze kruidige noedelsoep met rundvlees soms zelfs als ontbijt gegeten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui, gember en mergpijpjes in de braadslede en rooster in de oven ca. 20 min. Keer halverwege.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagel 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de ui, gember en mergpijpjes, het water en de bouillontablet in een soeppan en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.

3

Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

4

Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes, tegen de draad in. Snijd de munt en koriander grof. Verdeel de noedels over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, ossenhaas, munt, koriander en taugé. De ossenhaas gaart in de bouillon.

tip

algemeenPho (spreek uit: feu) is het nationale gerecht van Vietnam en heeft een basis van bouillon, waarin onder andere steranijs wordt meegetrokken. Er is een theorie dat de naam komt van de Franse pot-au-feu, Vietnam was immers een Franse kolonie. In deze variant voeg je de ossenhaas rauw toe; hij gaart een klein beetje in de hete soep.

serveertipLekker met srirachasaus en een partje limoen.