bewaar
Pho
Pho
bewaar

Pho

Van origine is pho streetfood en de ingrediënten verschillen per regio. Een ding is overal hetzelfde: stokjes zijn verplicht.

10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

2 personen

60 g

rijstnoedels 5mm

750 ml

Vietnamese bouillon

½

rode peper

125 g

ossenhaas

50 g

taugé

7½ g

verse munt

7½ g

verse koriander

Van origine is pho streetfood en de ingrediënten verschillen per regio. Een ding is overal hetzelfde: stokjes zijn verplicht.

Aan de slag

1

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit indien nodig de Vietnamese bouillon.

2

Verwijder de steelaanzet van de halve rode peper en rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

3

Snijd de ossenhaas in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit tegen de draad in, dan krijg je de mooiste plakjes. Verdeel de noedels en ossenhaas over de kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met taugé, munt- en korianderblaadjes, rode peper en een partje limoen naar smaak. Lekker!

tip

serveertip Lekker met srirachasaus.

Pho met Vietnamese bouillon

Instructievideo - 01:34 min.