bewaar
Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus
Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus
bewaar

Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus

Lekker voor door de week en lekker vega: gebakken noedels en vega gehakt zijn een pefecte combi!

25 min. bereiden
pittig
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

rijstnoedels 5mm

450 g

nasi-bamigroente

1

rode paprika

2

bosuitjes

2 el

sesamolie

200 g

vegetarische basis rulstukjes

200 ml

kokosmelk

5 el

pindakaas naturel

4 el

sojasaus

2 el

sambal oelek

125 g

taugé

Lekker voor door de week en lekker vega: gebakken noedels en vega gehakt zijn een pefecte combi!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 min. wellen in het hete water. Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.

2

Haal de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes fijn (ook het groen).

3

Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de nasi-bamigroente en de paprika 5 min.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rulstukjes 3 min. Voeg de bosui toe en bak nog 2 min.

5

Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan.

6

Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de groente in de hapjespan en bak nog 2 min. mee. Voeg de taugé toe en roer erdoor. Verdeel de rulstukjes met bosui over de gebakken noedels.