Ge­bak­ken noe­dels met ve­ga ge­hakt en pin­da­saus

Lekker voor door de week en lekker vega: gebakken noedels en vega gehakt zijn een pefecte combi!

(15) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Lekker voor door de week en lekker vega: gebakken noedels en vega gehakt zijn een pefecte combi! 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 min. wellen in het hete water. Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
  2. Haal de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes fijn (ook het groen).
  3. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de nasi-bamigroente en de paprika 5 min.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rulstukjes 3 min. Voeg de bosui toe en bak nog 2 min.
  5. Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan.
  6. Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de groente in de hapjespan en bak nog 2 min. mee. Voeg de taugé toe en roer erdoor. Verdeel de rulstukjes met bosui over de gebakken noedels.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken noe­dels met ve­ga ge­hakt en pin­da­saus

1
1
  • 225 g rijstnoedels 5mm

Breng een ruime pan met water aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 min. wellen in het hete water.

2
2

Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.

3
3
  • 450 g nasi-bamigroente

Haal de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

4
4
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm.

5
5
  • 2 bosuitjes

Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes fijn (ook het groen).

6
6
  • 1 el sesamolie

Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de nasi-bamigroente en de paprika 5 min.

7
7
  • 1 el sesamolie
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rulstukjes 3 min. Voeg de bosui toe en bak nog 2 min.

8
8
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 el pindakaas naturel
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sambal oelek

Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan.

9
9

Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de groente in de hapjespan en bak nog 2 min. mee.

10
10
  • 125 g taugé

Voeg de taugé toe en roer erdoor. Verdeel de rulstukjes met bosui over de gebakken noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.