bewaar
Eenpansnoedels met broccoli en paprika
Eenpansnoedels met broccoli en paprika
bewaar

Eenpansnoedels met broccoli en paprika

Een pan + noedels = amper afwas. Fijn! Klaar in 20 minuten én vega. Need we say more?

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

500 g

broccoli

270 g

udon noedels

200 g

vegetarische basis rulstukjes

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

2 el

sesamolie

3 el

sojasaus

½ el

5 spices

900 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • grote pan (Ø 30 cm)

Een pan + noedels = amper afwas. Fijn! Klaar in 20 minuten én vega. Need we say more?

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Schil de steel en snijd in plakjes.

2

Doe de paprika, broccoli, noedels en rulstukjes in een pan van Ø 30 cm. Rasp de gember en pers knoflook boven de pan. Voeg de sesamolie, sojasaus en 5 spice toe.

3

Schenk er het kokend water over, roer door en breng opnieuw aan de kook. Laat zonder deksel 10 min. op middelhoog vuur koken. Blijf goed omscheppen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg eventueel meer water toe als de noedels nog niet gaar zijn en het vocht helemaal ingekookt is.