Noe­dels met pa­pri­ka, bief­stuk en ket­jap

Als je paprika kort roerbakt, blijft-ie knapperig. Perfect voor dit Oosterse roerbakgerecht.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Als je paprika kort roerbakt, blijft-ie knapperig. Perfect voor dit Oosterse roerbakgerecht. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. 3 mm Snijd de biefstuk in reepjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit de sesamolie met de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Schroei de biefstukreepjes in 30 sec. dicht op hoog vuur in de wok. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de ketjap en de noedels toe en meng goed.
  4. Verdeel over de borden en bestrooi met de bosui en koriander. Verdeel de partjes limoen erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Noedels met paprika, biefstuk en ketjap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met pa­pri­ka, bief­stuk en ket­jap

1
1
  • 3 rode paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. 3 mm

2
2
  • 300 g biefstukken
  • 3 bosuitjes
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd de biefstuk in reepjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

3
3
  • 270 g Hakubaku udon-noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

4
4
  • ½ el sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de sesamolie met de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur.

5
5

Schroei de biefstukreepjes in 30 sec. dicht op hoog vuur in de wok.

6
6

Voeg de paprikareepjes toe en roerbak 1 min. mee.

7
7
  • 2 el ketjap

Voeg de ketjap en de noedels toe en meng goed.

8
8

Verdeel over de borden en bestrooi met de bosui en koriander. Verdeel de partjes limoen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.