bewaar
Gebakken mihoen met kip en groenten
Gebakken mihoen met kip en groenten
bewaar

Gebakken mihoen met kip en groenten

Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland.

55 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

125 g

taugé

3

bosuien

1

rode peper

2 tenen

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

3 el

gezouten pinda's

400 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

2 el

vissaus

75 g

waterkers

15 g

verse koriander

Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland.

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taugé in het vergiet en overgiet met koud water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van 4 cm.

2

Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snipper beiden fijn.

3

Rooster de pinda's in een droge wok goudbruin, laat afkoelen op een schaal. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember voor ca. 30 sec. Voeg de blokjes kip toe en roerbak ca. 2 min.

4

Voeg de vissaus toe en laat de kip in va. 5 min. op matig vuur gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mihoen uitlekken en meng voorzichtig met de kip. Meng de bosui en waterkers door de mihoen en warm nog 1 min. mee.

5

Schep, van het vuur af, de taugé door de mihoen. Knop de koriander erboven fijn, garneer met gemalen pinda's en peperreepjes.