bewaar
Koe lo yuk
Koe lo yuk
bewaar

Koe lo yuk

30 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

300 g

zilvervliesrijst

1 schaal

nasi-bamigroente

1 liter

zonnebloemolie

1

rode paprika

2

tomaten

1 pot

Chinese zoetzure roerbaksaus

1 pakje

tempuramix

2 x 150 g

hamlappen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de rode peper 1 min. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de nasi-bamigroente toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten en roerbaksaus toe en verwarm op laag vuur 3 min.

2

Verhit ondertussen in een ruime pan de rest van de olie tot 180 °C, controleer dit met een keukenthermometer. Doe de tempuramix in een kom en voeg 200 ml ijskoud water toe. Klop met een vork snel tot een beslag, er mogen nog klontjes in zitten.

3

Haal het vlees door het beslag en bak in 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar in de olie. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden of kommen.

tip

algemeenLiever vis? U kunt de hamlappen vervangen door kabeljauwfilet.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.