bewaar
Aardappelsalade met knoflookmayonaise
Aardappelsalade met knoflookmayonaise
bewaar

Aardappelsalade met knoflookmayonaise

Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag.

30 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

middelgroot ei

1 tl

Engelse mosterd

600 ml

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

1 tl

citroensap

2 bakjes

tuinkers

Dit heb je nodig

  • vijzel

Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met zout 15-20 min. of tot ze heerlijk zacht zijn als je er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.

2

Splits het ei. Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar. Maak een mayonaise door al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen. Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel en voeg toe aan de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

3

Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest) en schud alles even om. Bestrooi met de afgesneden tuinkers en serveer.

bereidingstipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.