bewaar
Snelle kip korma met bloemkool
Snelle kip korma met bloemkool
bewaar

Snelle kip korma met bloemkool

20 min. bereiden
310waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

2

kipfilets

1 el

arachideolie

800 g

diepvries bloemkoolroosjes

170 ml

Patak's basis voor korma gehaktballetjes

400 ml

gepelde tomaten

3 el

amandelschaafsel

15 g

verse koriander

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit de olie in en hapjespan en bak de kip 1 min. Voeg de bloemkool, korma saus, tomaten en 100 ml water toe. Plet de tomaten met de achterkant van een houten lepel. Breng aan de kook en laat ca. 7 min. pruttelen.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof. Houd 1 el koriander achter voor garnering, roer de rest door de saus. Verdeel de rijst en saus over de borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.