bewaar
Kerriekip met bloemkool
Kerriekip met bloemkool
bewaar

Kerriekip met bloemkool

De Hollandse bloemkool krijgt een Indiaas tintje door de kerriesaus.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
244waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

1

ui

600 g

koelvers bloemkoolroosje

520 g

Indiase kerriesaus

300 g

witte rijst

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

De Hollandse bloemkool krijgt een Indiaas tintje door de kerriesaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in stukjes en de ui in ringen. Doe de kip, ui en de bloemkool in de ovenschaal. Verdeel de kerriesaus erover en dek af met aluminiumfolie. Bak in ca. 40 min. gaar in de oven.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst.

tip

combinatietipLekker met naanbrood.

serveertipVoor een authentiek Indiaas accent en een kruidige smaak kunt u de kerrieschotel bestrooien met fijngesneden verse koriander.