bewaar
Kipcurry met bloemkool
Kipcurry met bloemkool
bewaar

Kipcurry met bloemkool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

30 min. bereiden
redelijk pittig
244waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

milde olijfolie

2 el

milde currypasta

500 g

kipfilet

2

uien

520 g

koelvers bloemkoolroosje

400 ml

kokosmelk

8 g

verse koriander

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.

3

Snijd de koriander fijn. Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

tip

variatietipIn plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli, courgette of worteltjes.