Banh mi (Viet­na­mees brood­je)

Heel veel smaken verpakt in één knapperig broodje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

(88) waardeer
aziatisch lunch Heel veel smaken verpakt in één knapperig broodje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook? 4 personen
4 88

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom. Bestrooi met 1/5 van de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.
  2. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost. Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.
  4. Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften. Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.

variatietip:

Scharrelvarkenshaas en Japanse mayonaise zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone varkenshaas en gewone mayonaise gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Banh mi (Vietnamees broodje)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Banh mi (Viet­na­mees brood­je)

1
1
  • 200 g scharrelvarkenshaas

Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom.

2
2
  • ½ el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 2 tl maggi aroma
  • 1 el zonnebloemolie

Bestrooi met de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el kokosbloesemsuiker

Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost.

5
5
  • 150 g peen julienne
  • ½ komkommer
  • 4 radijsjes

Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.

6
6

Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur.

7
7
  • 1 vers rustiek stokbrood wit

Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.

8
8
  • 2 el Japanse mayonaise

Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften.

9
9
  • 4 tl srirachasaus
  • 4 takjes verse koriander

Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.

variatietip:

Scharrelvarkenshaas en Japanse mayonaise zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone varkenshaas en gewone mayonaise gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.