Báhn mì met oos­ters ge­krui­de var­kens­haas

Rijkgevuld broodje warm vlees uit de Vietnamese keuken.

(0) waardeer
vietnamees lunch Rijkgevuld broodje warm vlees uit de Vietnamese keuken. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep om met de oosterse kruiden, de olie en eventueel zout.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 el limoensap met de sojasaus door de rodekool. Meng het limoenrasp door de mayonaise en snijd de pistolets open.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise en beleg achtereenvolgens met de sla, rodekool salade, peen julienne en de plakjes varkenshaas.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met kipfilet in plaats van varkenshaas.

Tip:

Bánh mì is Vietnamees voor een rijkgevuld broodje vlees, waarvan de inhoud per eetkraampje verschilt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Báhn mì met oosters gekruide varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Báhn mì met oos­ters ge­krui­de var­kens­haas

1
1
  • 1 varkenshaas
  • 1½ el Euroma Oosterse kruiden kip
  • 1 el (arachide)olie

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep om met de oosterse kruiden, de olie en eventueel zout.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 el sojasaus
  • 150 g biologische rodekool

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 el limoensap met de sojasaus door de rodekool.

3
3
  • 3 el mayonaise
  • 4 witte pistolets

Meng het limoenrasp door de mayonaise en snijd de pistolets open.

4
4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

5
5
  • 4 blaadjes romainesla
  • 75 g peen julienne

Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise en beleg achtereenvolgens met de sla, rodekoolsalade, peen julienne en de plakjes varkenshaas.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met kipfilet in plaats van varkenshaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.