bewaar
Báhn mì met oosters gekruide varkenshaas
Báhn mì met oosters gekruide varkenshaas
bewaar

Báhn mì met oosters gekruide varkenshaas

Rijkgevuld broodje warm vlees uit de Vietnamese keuken.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

varkenshaas

1½ el

Euroma Oosterse kruiden kip

1 el

(arachide)olie

1

limoen

1 el

sojasaus

150 g

biologische rodekool

3 el

mayonaise

4

witte pistolets

4

blaadjes romainesla

75 g

peen julienne

Rijkgevuld broodje warm vlees uit de Vietnamese keuken.

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep om met de oosterse kruiden, de olie en eventueel zout.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 el limoensap met de sojasaus door de rodekool. Meng het limoenrasp door de mayonaise en snijd de pistolets open.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise en beleg achtereenvolgens met de sla, rodekool salade, peen julienne en de plakjes varkenshaas.

tip

algemeenBánh mì is Vietnamees voor een rijkgevuld broodje vlees, waarvan de inhoud per eetkraampje verschilt.

variatietipJe kunt dit gerecht ook prima maken met kipfilet in plaats van varkenshaas.