bewaar
Gumbo met garnalen
Gumbo met garnalen
bewaar

Gumbo met garnalen

40 min. bereiden
1 uur wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1 stuk

ontbijtspek

75 g

winterpeen

1 stengel

bleekselderij

1

ui

4 tenen

knoflook

20 g

boter

35 g

bloem

650 ml

kippenbouillon

1 blik

tomatenblokjes

1 zak

zoutwatergarnalen

1 zakje

bosui

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het spek 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg samen met de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend nog 10 min. op laag vuur.

2

Schenk de bouillon in de pan en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat op heel laag vuur 1 uur stoven met de deksel schuin op de pan.

3

Pel daarna de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe samen met de bosui in de soep en laat op heel laag vuur in nog 10 min. gaar worden. Traditioneel serveert u de gumbo met gekookte rijst, maar met brood is het ook lekker.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.