bewaar
Gevulde groentemaaltijdsoep
Gevulde groentemaaltijdsoep
bewaar

Gevulde groentemaaltijdsoep

Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood.

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

½ struik

bleekselderij

400 g

winterpeen

3 el

traditionele olijfolie

1 liter

kippenbouillon van tablet

1 el

gedroogde rozemarijn

450 g

aardappelblokjes

4

braadworsten

Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook en bleekselderij klein. Snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.

2

Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.

3

Snijd de braadworst in plakken Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar. Dek de pan af met een (spat)deksel.

4

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in. Lekker met grove stukken brood.