bewaar
Lenteminestrone
Lenteminestrone
bewaar

Lenteminestrone

Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito!

45 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

gerookt ontbijtspek

2 el

traditionele olijfolie

250 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

3 stengels

bleekselderij

1

ui

2

kippenbouillontabletten

400 g

tomatenblokjes

1 liter

water

75 g

conchigliette (pasta)

200 g

fijne diepvries tuinerwten

20 g

verse platte peterselie

400 g

limabonen in blik

Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito!

Aan de slag

1

Snijd de spek in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 10 min. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakjes, de knoflook fijn en de bleekselderij in plakjes. Snipper ook de ui.

2

Voeg alles samen met het spek en fruit 10 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Roer door en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.

3

Voeg de pasta, tuinerwten en bonen toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.

4

Snijd de peterselie grof. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

tip

kookstaptipU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm 15 min. op laag vuur en voeg vlak voor serveren de peterselie toe.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.